Superrissalat med Parmesan & cherrytomater

Dette er en frisk og smaksrik salat som er perfekt å ta med seg på farten, og som gjør seg ypperlig ved siden av grillmat. Hvis du vil ha et mer komplett måltid kan du ha litt kjøtt eller fisk ved siden av, og Idun Balsamico dressing er en ypperlig topping til denne salaten. 

30 min

Ingredienser

(4 porsjoner)

2-3 porsjoner Superris
75 g Parmesanost
1 håndfull ruccola
1 hode crispisalat
1 brokkolibukett
1 rødløk
1 liten boks mais
1 stort beger cherrytomater
1 avokado

FREMGANGSMÅTE

Sett stekeovnen på 200° C.
1. Start med å koke superris som anbefalt på pakken. La den avkjøle.

2. Riv parmesanosten grovt, rett på et bakepapirkledd stekebrett. Fordel osten utover og stek den ved 200° C i 8-10 min på midterste rille. Følg med, osten er bedre litt lys enn mørk. La den avkjøle på papiret.

3. Riv salaten, ikke bruk kniv. Da vil salaten holde seg lenger sprø. Skylles i iskaldt vann og la den renne av. Bruk salatslynge om du har.

4. Del brokkoli i små buketter og kok de litt i lettsaltet vann. Skjær rødløken i spisser og del tomatene i to. Del avokadoen i to, fjern steinen og løft ut kjøttet med en skje, før du skjærer den i biter.

5. Ha salaten i et stort fat og bland den med superrisen og resten av ingrediensene. Til slutt knuser du den stekte osten i små biter, og blander litt inn i salaten, men la mesteparten være igjen til å legge på toppen. Server gjerne med grovt brød, og topp salaten med balsamicodressing. 

Dele