Superrisburger med søtpotetfries

Dette er en helt nydelig vegetarburger, som er perfekt enten du er vegetarianer eller bare har lyst på en skikkelig god, kjøttfri burger.

30 min

Ingredienser

(4 porsjoner)

1,5 dl Bare Bra Superris
2 dl vann
½ stk. Toro Grønnsaksbuljong blokk
1 squash
1 ts salt
50 g valnøtter
3 ss maisenna
3 ss Kikkoman Soyasaus, less salt
½ løk
2 hvitløkbåter
½ -1 ts finhakket rød chili
Nøytral matolje til steking

Søtpotetfries:
2 søtpoteter
2-3 ss nøytral matolje
Smak deg frem med salt og pepper
Søtpotetene stekes ved 225 °C i ca. 25 min. på midterste rille. 

Serveres med:
Salat, løk, tomat og avokado
Topp gjerne burgeren med Idun Ketchup og Idun Hamburgerdressing

FREMGANGSMÅTE

Superrisburger:
1. Kok Superris som anvist på pakken, men tilsett grønnsaksbuljong i kokevannet. Avkjøl risen et par minutter.

2. Riv en squash på grovt rivjern. Ha squashen i et dørslag og bland inn salt. La det stå noen minutter og press deretter ut mest mulig av væsken.

3. Hakk løk, hvitløk, ingefær og chili og fres dette raskt i litt olje i en stekepanne, før du lar det avkjøle litt.

4. Grovhakk valnøtter og bland de lett sammen med den kokte superrisen i en foodprosessor. Det skal kun bli grovhakket.

5. Tilsett maisenna, soyasaus og løkblandingen. Bland det hele raskt sammen i foodprosessoren. Dersom massen er for løs, kan du arbeide den litt sammen med hendene.

6. Bruk en isskje, og dypp den i kaldt vann og form 4-6 burgere. Legg burgerne på en tallerken dekket med plastfolie, og klem de ca. 1-2 cm tykke. Burgerne kan settes kaldt før de stekes, eller du kan steke de direkte i en panne med litt olje, på middels varme.

Søtpotetfries:
1. Sett ovnen på 225 °C. Skrell søtpotetene og skjær dem i fingertykke staver. For å få de sprøere kan du legge de i kaldt vann i ca. 10 min.

2. Hell av vannet og tørk potetene godt, før du vender de i olje, salt og pepper.

3. Legg søtpotetene på et bakepapirkledd stekebrett, og stek de ved 225 °C i ca. 25 min på midterste rille.

4. Varm hamburgerbrødene i stekeovn, eller rist dem i en brødrister. Topp burgeren med salat, ketchup og dressing, og server sammen med søtpotetfries. Ketchup er ypperlig som dipp til søtpotetfries!

Dele