Knallgod søtpotetsuppe med superris

Prøv en herlig vegetarsuppe som metter godt! Start med superrisen, som du koker på 20 min. Suppen kan fint tilsettes kjøtt også, og da anbefaler vi stekte kylling- eller baconbiter sammen med superrisen. Chorizo passer også veldig godt til retten.

30 min

Ingredienser

(4 porsjoner)

500 g søtpotet
100 g gulrøtter
1 løk
2 hvitløksbåter
2 ts frisk ingefær
2 ss soyaolje
3-4 ts thai red curry paste
3 ss Kikkoman Soyasaus
1 boks (4 dl) kokosmelk, ordinær variant
5 dl vann
1 blokk TORO Grønnsaksbuljong
Saften av 1/2 lime
Salt & pepper etter smak

På toppen:
2 porsjoner superris, kokt
1 håndfull persille
1 rød paprika

FREMGANGSMÅTE

1. Skrell søtpoteter og gulrøtter, og kutt det i biter. Finhakk løk og hvitløk, og riv ingefær.

2. Ha litt olje i en varm gryte og tilsett søtpotet, gulrot og løk. La dette frese i ca 2 min, rør om. Bland inn hvitløk og ingefær. La det frese et lite minutt.

3. Vend inn currypaste og tilsett soyasaus. Hell over kokosmelk og vann, og smuldre i buljongen. La grønnsakene småkoke i ca. 20 min, til de er møre. Miks det hele til det får en glatt konsistens med en stavmikser eller i en foodprosessor. Kok opp suppen og smak til med limesaft, salt og pepper.

4. Topp suppen med superris blandet med hakket persille og små biter av paprika. Dryss dette over suppen ved servering. Ha gjerne litt ekstra superris ved siden av.

Dele