Superris med sashimi

Superris er det perfekt tilbehøret til en god sashimi. Sashimi er enkelt å lage, spesielt med salmalaks eller annen laks som kan spises fersk. Man kan også bruke kamskjell, torsk eller tunfisk, men da må du være sikker på at det har vært fryst. Under finner du også oppskrift på en nydelig sashimisaus som er rask å lage, og med superris og en god salat ved siden av, blir det et knallgodt og næringsrikt måltid.

30 min

Ingredienser

(4 porsjoner)

400 g Salmalaks
2 avokado
1 mango
Salat

Sushiris:
3 dl Bare Bra Superris
3 ½ dl vann

Tilsett evt. i risen: 
3 ss Idun eddik 7%
4 ss sukker

Sashimisaus: 
2 dl Kikkoman Teriyaki BBQ-Saus med honning (du kan også bruke Kikkoman Soyasaus less salt)
1 ss lime- eller sitronsaft
1 ts sesamfrø
¼ ts chili, finhakket

Bruk gjerne også følgende tilbehør:
Wasabi
Tangsalat
Syltet ingefær
Chilimajones

FREMGANGSMÅTE

Sushiris:
Start med å koke superris.
1. Kok opp vann. Rist lett på posen, tilsett superrisen i kokevannet og skru ned varmen.

2. La det småkoke med lokk over svak varme i ca. 20 min.

3. Rør om og trekk kjelen til side. Risen kan spises som den er, eller tilsettes en blanding av eddik og sukker, som i sushiris. Avkjøl risen 4-5 minutter før servering. Superrisen blir ikke klebrig slik som andre sushirisvarianter, fordi den inneholder lite stivelse.

Sashimisaus:
1. Rør sammen med Teriyaki BBQ-saus (eller soyasaus med litt honning) med lime, sesamfrø og evt. litt finhakket chili om du vil ha det litt sterkere.

Servering: 
Skjær laksen på skrå i 2-3 mm tynne skiver, og legg utover på et fat eller fordel på tallerkener. Legg frisk salat på fatet, sammen med små terninger av mango og avokado. Server med wasabi, chilimajones, syltet ingefær og evt. tangsalat til. Husk superris og sashimisaus ved siden av.

 

 

Dele